Linzensoep met kokosmelk

Het is een Braziliaanse gewoonte: linzen eten met oud en nieuw. Linzen brengen geluk, zeggen ze. En dus waarom niet het jaar goed starten met een lekker warm soepje?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gr rode linzen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
  • half litter bouillon (kip of groente)
  • 1 el kerry poeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • snufje kaneel
  • handje koriander
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Peel de ui en de knoflook, snijd het in kleine stukjes en fruit het voor 2 minuten in de olijfolie. Voeg de komijn, de kerry- en paprikapoeder er aan toe en laat het mee fruiten voor nog een minuut. Voeg de gepelde tomaten en roer alles goed door. Voeg de bouillon, de linzen, de helft van de kokosmelk en laat alles zachtjes koken. Snijd de peper in ringetjes (zonder zaadjes) en voeg het aan de soep toe. Laat alles voor ongeveer 25 minuten koken. Wel af een toe roeren zodat de linzen niet op de boden van de soeppan plakken.

Als de linzen goed gaar zijn, voeg de rest van de kokosmelk aan de soep toe en pureer het met een staafmixer totdat het mooi glad is. Serveer het met koriander.

Advertenties

2 gedachtes over “Linzensoep met kokosmelk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s