Platte broodjes van yoghurtdeeg

Ik ben dol op brood, vooral als het vers is. Met dit recept kan ik in een handomdraai heerlijke platte broodjes maken die in een koekenpan worden gebakken.

De deeg is gemaakt van yoghurt en de broodjes worden daardoor super zacht. Heel lekker bij een soep, curry of gewoon met kruidenboter of olijfolie.

Dit is trouwens een kindvriendelijk recept: roep de kleintjes even bij en laten ze lekker spelen met de deeg.

Ingrediënten

  • ongeveer een half kilo zelfrijzend bloem
  • 350 cc volle yoghurt (naturel)
  • 1 tl bakpoeder
  • zout

Meng alle ingrediënten in een kom. Je hoeft niet de deeg lang te kneden, de bedoeling is dat alles goed gemengd is. Deel de deeg in gelijke stukken en maak daarna kleine bolletjes van de deeg (ongeveer 10). Open de bolletjes bijv. op de aanrecht tot een cirkel (het hoeft niet perfect te zijn, ik doe het met mijn handen). Verhit een koekenpan, leg de deeg in cirkeltjes op de pan (1-op-1), laat het 2 minuten per kant bakken of totdat het bruingoud wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s