Zalm uit de oven

Dit is pas een makkelijke maaltijd: zalm uit de oven.

Een heerlijk recept, super snel te bereiden en zeer smaakvol. Wat ook leuk is, is dat je kunt variëren met de ingrediënten: gebruik je favoriete kruid voor extra smaak of een beetje witte wijn in plaats van citroensap. Alles kan.

DSC05519

Ingrediënten

  • 1 stuk zalm (ongeveer 300 gr)
  • 1 el van de sap van een citroen (of limoen)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el kappertjes
  • 1 uitje in ringen gesneden
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Ik maak eerst een ‘bedje’ met aluminiumolie. Daar leg ik de zalm in. Vervolgens doe ik alle ingrediënten bij de vis: zout, peper, gemberpoeder, een scheut olijfolie, de sap van de limoen en als laatste de uienringentjes. Vouw het folie rond de vis goed dicht en zet het in de oven (200 graden) voor 25 minuten.

DSC05517

Serveer het met aardappeltjes en bijvoorbeeld zeekraal. Witte wijn erbij en het is feest…

Het originele recept komt uit deze (Braziliaanse) blog.

Advertenties

Een gedachte over “Zalm uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s